maandag 20 april 2009

Andere leuke en handige links


Wil je meer weten over diabetes en kinderen en alles daar omheen, kijk dan ook eens bij:

Sugarkids Kindersite van de DVN voor kinderen met diabetes. Met basisinformatie, kleurplaten, foto's en een leuke activiteitenagenda.

Diabijtje Diabijtje woont in het Zoete Honingwoud met al zijn familie, vriendjes en vriendinnetjes. Hij wil jou even iets vertellen over zijn suikerziekte, of met een moeilijk officieel woord ook wel Diabetes Mellitus genoemd. In het Zoete Honingwoud wonen ook al zijn vriendjes en vriendinnetjes. In de avonturen van Diabijtje lees je alles over hem en en zijn vriendjes.

Insulution & Pomptasjes Twee besteladressen voor diverse leuke insulinepomptasjes voor je insulinepompje.

Youngvoices Jongeren met diabetes in actie om toekomst van diabetes te veranderen. Young Voices is een groep kinderen en jongeren met diabetes type 1 en 2, die leeftijdsgenoten met én zonder diabetes, vrienden, familie, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en anderen vertellen over HUN leven met diabetes.

Site: kinderen met diabetes
Allerlei informatie voor ouders en kinderen met diabetes.

Slimpie Het adres voor informatie over lekkere suikervrije limonade, snoepjes en waterijsjes.
Zie ook: slimpie in de disco! :)

Identiteitsplaatjes Besteladres voor Identiteitsplaatjes, met persoonlijke en/of medische gegevens. De naamplaatjes zijn vervaardigd uit edelstaal en de tekst wordt er onuitwisbaar in geponst.

Diabetesrap Rap over -en gezongen door- kinderen met diabetes.

Hyves: Ouders van kinderen met diabetes Site voor ouders van kinderen met diabetes, waar ouders bij elkaar komen en ervaringen, tips en informatie kunnen delen.

Diabetes Vereniging Nederland Voor iedereen met diabetes is er Diabetesvereniging Nederland. DVN ondersteunt leden op allerlei manieren in hun strijd voor betere diabeteszorg en een betere kwaliteit van leven. Zeer uitgebreide site met informatie over diabetes voor iedereen.
Leuk fimpje over kinderen met diabetes in de supermarkt.
Noak vertelt over de overstap van spuiten naar de pomp...
Een klokhuisaflevering gemaakt door kinderen over diabetes; de spuit, de pomp, bloedprikken, hypo's & hyper's

Webadres voor leuke tasjes voor onder andere je meter en pompje.
Kijk voor vrolijke en stoere tasjes voor zowel jongens als meiden op www.tasjesenzo.nl. Bij portemonnee en GSM – tasjes. En via het zoekwoord ‘animob’ vindt je veel verschillende tasjes om je (diabetes) spulletjes leuk in op te bergen…


Als je nog een andere leuke of handige link weet die echt niet aan dit overzichtje mag ontbreken en van waarde is voor de andere bezoekers, horen we het graag. Geef het aan ons door via 'reacties' onder aan deze pagina.