zaterdag 8 augustus 2009

Tenslotte: Kinderkamp DJVN 2009, een groot succes
Venray, zaterdagmiddag 8 augustus

Enigermate uitgeslapen, de 2e wasmachine draait al en mijn laptop ratelt in verband met het kopiëren van meer dan 3000 foto's naar mijn externe harde schijf, zodat die daarna weer naar mijn "normale" PC gekopieerd kunnen worden om te kunnen worden uitgezocht, (indien nodig) bewerkt en tenslotte te worden gebrand op een DVD.

Ik had beloofd dat ik dit weekend de laatste blog zou maken voor het net voorbije kinderkamp, dus daar gaan we dan:

Vrijdagmorgen hadden we na het ontbijt nog een paar helden (zie de foto's), waarom ze held waren hebben ze natuurlijk al lang verteld aan jullie.

Daarna werd het team dat het rode-draadspel had gewonnen gehuldigd en ook de winnaars van het opruimspel (cluster 3) kregen een leuk cadeau.

Na het middageten gingen de kinderen wandelen en konden de ouders het kamp op om te praten, als daar behoefte aan was, met het medisch team, de organisatie en de begeleiding, meegekomen broertjes en zusjes maakten nog gauw gebruik van ons zwembad en/of de trampoline, dus ook die hadden het prima naar hun zin.

Daarna gingen de ouders met hun kinderen naar huis, en ongetwijfeld werd er in de auto's enthousiast nog meer verteld wat ze allemaal hadden meegemaakt.

Ook de begeleiding ging vemoeid, maar zeer voldaan door alle blije gezichtjes van de kinderen, naar huis en zij hebben volgens mij allemaal een lange nacht gemaakt.

Eerst vanmorgen de eerste reacties gelezen die na het ophalen van de kinderen geplaatst zijn, en als je dat koppelt aan de eerste reacties van jullie toen jullie van de kinderen hun eerste verhalen hadden gehoord dan kan het niet anders of we zijn allemaal hartstikke trots, en dan met name op de organisator Liesannen Kloosterman die er in korte tijd in slaagde, samen met Robert van Leusen en zijn team van de Koninklijke Luchtmacht van Luchtmachtbasis de Peel en assistentie van onder andere Anne-Caro Buiskool een kinderkamp neer te zetten waar je U tegen zegt.
Natuurlijk was er ook de formidabele inzet van de andere begeleiders, een uitgebreid medisch team, het keukenteam en "last but not least" de goede samenwerking met de beheerder van de schietbaan Heumensoord.

De DVN mag trots zijn op al deze mensen en hen koesteren, zodat zij volgend jaar weer de schouders er onder gaan zetten, want bijna alle kinderen zeiden: "tot volgend jaar", en als een kind dat niet zei dan kwam dat omdat hij of zij volgend jaar niet meer in de leeftijdscategorie 6 tot 12 jaar valt.

Het afgelopen kinderkamp was mijn18e kamp voor de DJVN (voorheen DJ-club), dus denk ik dat ik met enig recht van spreken, vanuit mijn ervaring, kan zeggen dat alle loftuigingen van de ouders EN van de kinderen richting Liesanne en haar team volkomen terecht zijn.

Het doet mij als fotograaf en webmaster van deze weblog natuurlijk ook bijzonder veel plezier dat deze weblog, alweer, zo'n groot succes is geworden; veel ouders vertelden mij dat zij een beetje het idee hadden dat ze via de weblog over mijn schouder meekeken hoe de kinderen het maakten.

Ik heb zojuist de statistieken van onze weblog opgevraagd en die ondersteunen volop het gestelde in de vorige alinea:

3.563 bezoeken
18.044 paginaweergaves
per bezoek werden 5,06 pagina's bekeken
er waren 1010 unieke bezoekers
zondag 2 augustus was de drukste dag op de weblog toen hadden we 291 unieke bezoekers
en al deze bezoekers waren gemiddeld 6:12 minuten op de weblog

Binnenkort ga ik met de foto-dvd beginnen, en ik hoop dan half september de bestelde DVD's te versturen.

Rest mij tenslotte een aantal mensen te bedanken die mij persoonlijk hebben geholpen bij het maken van die meer dan 3000 foto's:
Jarno, Robert, Giel, Martijn, Charlotte, Esther en Wout.

En voor het maken van de weblog had ik de hulp van Anne-Caro, Giel en Suzan, ook jullie bedankt!

En tot al die fijne en lieve kinderen zeg ik: tot volgend jaar, JULLIE WAREN GEWELDIG!

tot ziens,


Bram Boone, webmaster

12 opmerkingen:

 1. Robert van Leusen8 augustus 2009 om 15:52

  Ik heb van de afgelopen week ontzettend genoten. Vanochtend toen ik wakker werd dacht ik, joh ik heb me verslapen en we moeten nog de toiletten schoonmaken de prullebakken legen en de PC's klaarzetten. Maar ik lag in mijn eigen bed...

  Ik mis nu al de gezelligheid van alle kinderen en begeleiders om mij heen. Hoop dat jullie net zo veel plezier gehad hebben als ik. We wachten met smacht op de DVD van Bram, zodat we het kamp nog een dunnetjes kunnen overdoen.

  Wij gaan ons best doen volgend jaar weer zo'n goed, leuk, onwijsgaaf kamp neer te zetten voor jullie... Wordt vervolgd.

  Robert (Soldaatje)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo alle begeleiders van het kamp,
  Wij willen jullie nog hartelijk bedanken voor de fantastische week die Mayte gehad heeft, wij vinden het jammer dat we jullie niet meer gesproken hebben door onze fout,
  'nog onze excuses daar voor.
  Dat gebeurt ons niet meer, ik hoop dat jullie nog lekker gegeten hebben, en misschien tot ziens. Het was top!!, en ik heb bewondering voor jullie!! Groeten Fam Veerman,( Maytes ouders.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat was het leuk he!
  Moe maar voldaan kijk ik terug op een geweldige week... Met de katten op de bank naast me net de foto's op de site nog eens bekeken, en ik moet bekennen dat ik jullie allemaal wel even heel erg miste hoor! Hopelijk heeft iedereen t gebrek aan slaap weer een beetje ingehaald en genieten jullie nog van jullie laatste weekjes vakantie!
  En voor de begeleiding die net als ik maandag weer aan t werk gaat; Sterkte!
  Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

  liefs Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve allemaal,

  Ook ik kan terug kijken op een geweldig kamp.
  Ik heb genoten en ontzettend veel plezier gehad.
  En wat was het stil vanmorgen zeg... Ik hoefde helemaal geen praatje meer te houden over wat we gingen doen en wat er allemaal mee moest.
  Wel wennen hoor.

  En ook ik ga mijn best doen voor volgend jaar, maar dat gaat helemaal goed komen.

  En nogmaaals bedankt voor jullie gezelligheid tijdens kamp.

  Groetjes de Kikaco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag lieve allemaal

  Ook weer lekker bijgeslapen en nu nog nagenieten op de site en met de foto's
  Ik vind ook dat we trots mogen zijn op ons geweldige team en onze super kinderen.
  Het was echt een geweldig kamp voor iedereen.
  Deze formule is ijzersterk en blijft hoop ik ook volgend jaar staan. En dan ben ik weer van de partij

  iedereen bedankt en een knuffel van

  Marijke (KDVK)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hee lieve allemaal,
  het is hier thuis maar stil, ik word in mn eigen bedje wakker, niet meer onder mn clmboe door het gekraak van luchtbedden.
  en helaas ook geen gezellige lachebekjes om me heen ...
  het was een super week, waar we allen trots op mogen zijn dat het zo goed is gegaan!
  bedankt voor alles en tot volgend jaar!!
  dikke knuffel pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marco, Natascha en Lars Jongejan9 augustus 2009 om 20:27

  Aan alle begeleiders:
  ook van onze kant heel veel dank voor alle goede zorgen tijdens deze volgens Lars FANTASTISCHE kampweek! Het moet wel heel raar lopen als Lars volgend jaar niet mee gaat!(hij wil in ieder geval heel graag; nou dat is al een compliment op zich!)
  Groeten, Marco en Natascha Jongejan
  en natuurlijk ook van Lars

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het super leuk het kamp.ik heb me naald gezet op kamp en ook nu THUIS me naald gezet.Bedankt voor het super leuke kamp. jullie hebben mij goed geholpen.het was heel heel goed eten.Alles wat jullie voor mij hebben gedaan
  was super goed.Ik vind het fijn om thuis te zijn,maar ook weer niet.Ik mis al mijn vriendin{nen}.Gr:sanne en de rest van de meute

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi iedereen

  hartstike bedankt voor het superleuke kamp.
  ik heb heel erg genoten en een hoop nieuwe vrienden gemaakt dankzij julie. nonmaals bedankt.

  groetjes jorg

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag allemaal!

  Het was echt een superweek! Het begint langzaamaan een beetje te wennen, zo zonder (warme) tent, tientallen vrolijke kinderen en al die bomen om me heen. Ik kan niet wachten op de foto's van dit kamp en kijk uit naar nog zo'n belevenis in het volgende jaar!

  Tot de volgende keer!

  Groeten,
  Milan (cluster 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond het kamp super leuk. En alles wat jullie voor mij hebben gedaan was super.
  tweede berichtje van sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het was echt super leuk!!!
  en ik heb ook veel vrienden gemaakt

  xx-jes gillian

  BeantwoordenVerwijderen