donderdag 13 mei 2010

Militaire ondersteuning...‏

Op de Luitenant Generaal Best Kazerne is de Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando (DGLC) van de luchtmacht gestationeerd. Met behulp van het Patriot-wapensysteem zorgt de DGLC voor luchtverdediging overal waar dit nodig is.

Het werk van de DGLC is grensverleggend. De groep levert niet alleen luchtverdediging in Europa, maar wereldwijd. Dat betekent dat er regelmatig in binnen- en buitenland wordt geoefend. Ook op fysiek en mentaal gebied worden bij de DGLC de grenzen regelmatig verlegd, de getraindheid van het personeel is van cruciaal belang.

En niet alleen op militair gebied verlegt de DGLC zijn grenzen, het DVN-kinderkamp en het DVN-jongerenkamp (en hun voorgangers: DJ-Club en DJVN) krijgen al jarenlang steun van de DGLC (voorheen Groep Geleide Wapens (GGW)) bij diverse activiteiten door middel van de inzet van DGLC-personeel en materieel. Zonder deze, zeer gewaardeerde, ondersteuning zouden wij onmogelijk de kampen en andere activiteiten in deze vorm en omvang kunnen organiseren voor de kinderen en jongeren.

Daar zijn wij ieder jaar weer ongeloofelijk gelukkig mee.

Dank voor al jullie inzet en ondersteuning!

Over DGLC, zie: Luitenant Generaal Best Kazerne