zaterdag 7 augustus 2010

Vrijdag, de laatste dag

Rond 09:00 uur kwam er dan eindelijk leven in de brouwerij, de kinderen werden langzaam wakker; voor Morris begon de dag natuurlijk feestelijk, hij werd voor zijn tent door zijn cluster toegezongen omdat vrijdag 6 jaar was geworden, ik denk niet dat hij ooit zo veel kinderen op zijn verjaardag heeft gehad.

Toen iedereen min of meer wakker was gingen we lekker ontbijten, en omdat dit het laatste ontbijt was kregen we er allemaal een croissantje bij, hmmmmmmmmmmmmmm………….

Natuurlijk waren er helden:

Nicole, ondanks dat Nicole al jaren een pomp heeft, heeft voor het eerst haar naald door Pleun laten zetten. Normaal altijd in haar bil, nu in haar onderbuik. Echter zeer helaas, niet zo’n succes….

Jennifer,
Jennifer heeft voor het eerst in haar been geschoten, helemaal zelf!

En toen werd onze gastheer, de terreinbeheerder van Heumensoord, Sergeant-majoor Koos Haenen, door Liesanne naar voren gehaald; Koos had alle tenten geïnspecteerd of ze wel schoon waren, de enige tenten waarop Koos aanmerkingen had waren die van de leiding, die van de kinderen waren goed schoon en opgeruimd ;-)

Als dank voor zijn gastheerschap kreeg Koos een supergrote bedankkaart en een fles.

En toen begon het grote inpakken, opruimen en schoonmaken, want op zaterdag komen de jongeren van de DVN voor hun vakantieweek en ik hoop dat ze het net leuk hebben als wij en dat zij ook net zo veel mazzel zullen hebben met het weer.

In de speeltuin was de kralenbak in het zand terecht gekomen en dus werd er een supergrote zeef te voorschijn gehaald en onderleiding van de baas van Kareltje (Frank dus) werd er gezeefd en gespoeld.

Ondertussen werd aan de andere kant van het terrein via de zogenaamde sweep-methode de grond minutieus gecontroleerd op zaken die daar niet hoorden onder leiding van Mike, Ilona, Milan en Bart met militair Jarno aan kant als kritische toeschouwer.

Na de lunch werden nog even de puntjes op de i gezet en daarna gingen de kinderen met een aantal begeleiders een boswandeling maken zodat de ouders om 14:00 uur rustig naar binnen konden en een gesprek voeren met wie ze wilden.

Rond 14:30 uur kwamen de kinderen, met cluster 1 voorop, luid zingend het kamp op en werden zij herenigd met hun familie.

Er was te eten en te drinken, en veel ouders namen de gelegenheid te baat om uitgebreid met de begeleiding en/of medische staf te praten en toen ging het op huis aan.

Een superfijne week was voorbij, en enige uren later reden ook de begeleiding, de militairen, de medische staf moe maar voldaan naar huis, nadat we afscheid van elkaar hadden genomen, waarbij de meest gehoorde kreet was: “tot volgend jaar?”

Liesanne zal best heel blij zijn dat alles zo goed verliep en dat het haar weer gelukt was om zo’n fijn team rond zich te verzamelen.

Als laatste wil ik persoonlijk, voor wat betreft deze weblog, Anne-Caro en Giel bedanken die mij hielpen met het opzetten van deze weblog en mij continue met raad en daad bijstonden, waardoor deze weblog geworden is was hij nu is.

 

Tot volgend jaar?

 

Bram Boone

PS als het goed is heeft iedereen een brief gekregen hoe men de foto-dvd en een cd met de door de kinderen gezongen kampliedjes kan bestellen, mocht u deze niet gekregen hebben of kwijt zijn dan kunt u een e-mail sturen aan dvnkinderk@gmail.com dan krijgt u van mij per e-mail deze brief alsnog, let op: het adres waar ik in dit geval de dvd naar toe moet sturen wordt door mij gecontroleerd, als dit een ander adres is als het adres dat ik van de organisatie heb gekregen dan verstuur ik de dvd niet, dit om misbruik te voorkomen.

Omdat het uploaden van filmpjes tijdens de kampweek wat problemen gaf door een langzame verbinding zal ik proberen bij deze laatste bijdrage wat filmpjes extra te plaatsen.
13 opmerkingen:

 1. Jort bekijkt de filmpjes en zegt : "Oooh, mama, ik zou wel op 2 plaatsen tegelijk willen kunnen zijn, op het kamp en thuis!"
  Zegt genoeg denk ik toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. isabel en ilse smit :

  we hebben genoten van het kamp en we willen volgend jaar nog een keer, als het mag van vader en moeder, (ouders vinden het goed)
  Alle vrijwilligers, begeleiders, medisch team, leger, IEDEREEN hartelijk bedankt
  namens fam. Smit uit Zuidermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anne (Alkemade) en haar oudetrs7 augustus 2010 om 19:32

  Ik vond het een hartstikke leuk kamp en heb erg genoten!ik wil volgend jaar zeker weer komen.

  Groetjes Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Richard, Yvonne en Marit Zonneveld7 augustus 2010 om 21:42

  Hallo Allemaal
  Weer onwijs bedankt voor het super gave kamp. Marit heeft er weer van genoten. Ze raakte op de terugweg naar huis niet uit gekletst.( tot ze in slaap viel). Bram jij ook weer bedankt voor de foto's en leuke teksten op de blog. We hopen tot volgend jaar. Groetjes Richard, Yvonne en Marit Zonneveld

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carin (moeder van Verena)8 augustus 2010 om 17:32

  Ik wil iedereen ontzettend bedanken dat jullie weer een super leuke week hebben gegeven aan de kinderen. Verena was weer super enthousiast en de leuke verhalen die ze heeft doet ons nog steeds nagenieten. Allemaal heel erg bedankt en hopelijk tot volgend jaar. Groetjes Carin en Verena.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. papa en mama van Loes8 augustus 2010 om 19:37

  Hallo Allemaal,

  Loes heeft het geweldig goed naar haar zin gehad.
  Graag wil ze volgend jaar weer mee.
  Wat ons betreft mag dat na zo'n goed georganiseerd kamp. Daarom willen we iedereen bedanken voor de bijdrage aan deze geweldige organisatie.
  Het blog was erg leuk om vanaf ons vakantie adres toch alles te kunnen bijhouden.

  Vriendelijke groeten

  Otto Ingrid en Loes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo allemaal!!
  pfffffffffffffffffffffff...'t is wel weer effe wennen thuis!!
  Wat hebben we een geweldige week gehad!!
  Ik ben wel een beetje (eigenlijk héél erg)moe, maar kijk nu al weer uit naar het kamp van volgend jaar!!
  Dus als jullie allemaal beloven weer te komen hoef ik jullie niet zo te missen!!
  Tot volgend jaar!! Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natascha Jongejan10 augustus 2010 om 13:05

  Bedankt lieve mensen voor de fantastische kampweek en de super-weblog waarmee we jullie konden volgen!
  groeten, Lars, Marco en Natascha Jongejan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Allemaal!

  Mijn eerste kamp, waarbij ook nog eens vliegende kiep... maar zeker voor herhaling vatbaar maar dan fulltime...

  Wat was het leuk, en goed geregeld. De kids zijn top, maar de begeleiding is echt geweldig, de zorgen voor de kinderen, super! Hopelijk tot volgend jaar.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anne-Caro (cluster 1)12 augustus 2010 om 15:10

  Hallo allemaal,
  We zijn al weer een tijdje thuis, maar ik denk nog veel aan alle leuke dingen die ze op kamp gedaan hebben. Als we weer een beetje zijn uitgerust dan gaan we weer hard aan de slag om volgend jaar weer net zo'n gaaf kamp neer te zetten...komen jullie dan ook weer?

  Groetjes Anne-Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is alweer dik een week geleden dat het kamp was. Wat hebben we het leuk gehad met ze allen.
  Ik kan terug kijken op een geweldig kamp.
  Hopelijk jullie ook allemaal.
  En ik hoop van harte dat jullie volgend jaar zo weer mee gaan.

  Groetjes van Liesanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tot in mijn tenen ontroerd...
  Bedankt voor de foto's! We wisten het al, maar hebben het nu ook gezien : Jort heeft enorm genoten op het kamp!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. polo heeft het gesin en vond het heel leuk en ik vond het leuk dat het kamp er was

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zouden het heel leuk vinden als je een bericht achterlaat. Kies bij 'reageer als' voor de optie 'naam/url' en vul daar je naam in. Een url adres opgeven is niet verplicht, maar dan weten wij wie ons heeft geschreven. Dank alvast voor je berichtje en nog veel plezier bij het lezen en bekijken van deze site. Graag tot ziens!